Originele cadeaus voor een housewarming

Als je voor het eerst bij iemand in zijn of haar nieuwe huis op bezoek gaat, wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Een cadeau is niet alleen een enorm attent gebaar maar daarnaast ook nog eens een leuke verrassing. In deze blog geef ik je een aantal leuke tips om nooit meer met lege handen aan te komen op een housewarming.

Denk goed aan de smaak van de ontvanger

Natuurlijk is het bij het geven van een cadeau voor in of om het huis belangrijk dat je een idee hebt in welke smaak het huis is ingericht of wat de ontvanger echt helemaal niet mooi vindt. Als jij aankomt met een setje koffiemokken met alle kleuren van de regenboog maar je ontvanger heeft net een super strak series gekocht in natuurtinten, kun je er zeker van zijn dat jouw cadeautjes niet gebruikt gaan worden. Dat is natuurlijk zonde van het geld en de moeite. Hoe kom je nu te weten wat de ontvanger mooi vindt? Simpelweg gewoon even vragen. Een appje is net zo makkelijk. ‘Stuur eens een fotootje van je keuken of woonkamer?’

Maar is de verrassing er dan niet af?

Je zou misschien denken dat dan de verrassing er helemaal vanaf is maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat men veel liever een cadeautje krijg dat bij de rest van het interieur past, dan dat ze iets krijgen wat achter in een kast wordt gezet. Om het uit beleefdheid niet weg te gooien. Het was immers een cadeautje.

Vraag gerust was ze nog missen

Je zou natuurlijk ook nog gewoon kunnen vragen wat er nog mist in het huis. Zeker bij iemand die voor het eerst op zichzelf gaat is dit een welkome vraag. Hebben jouw vrienden of familie genoeg huishoudlinnen, mooie vazen of ontbreekt er nog een naambordje bij de deur? Een praktisch cadeau is nooit minder leuk! In de webshop staat bijvoorbeeld een te gekke deurmat die volledig naar eigen smaak kan worden ontworpen. Strak of sierlijk, met of zonder naam maar altijd ontzettend origineel. Het leuke van een gepersonaliseerd cadeau is in ieder geval dat je aan de maker ervan kunt doorgeven wat de smaak van de ontvanger ongeveer is. Zo schiet je eigenlijk nooit mis!

6 toffe cadeaus om te geven bij een housewarming

Om je een beetje op weg te helpen, geef ik je naast de al eerdergenoemde ideeën nog een lijstje met 6 toffe cadeaus die zeker in de smaak zullen vallen bij een housewarming!

 1. Gepersonaliseerde borrelplank
  Je kunt ervoor kiezen om de namen van de ontvangers erop te zetten, maar wat denk je van een huisje met de straatnaam en het huisnummer? Als dat niet nog eens origineel is! Ook een mooi aandenken voor als er jaren later weer verhuisd wordt!
 2. Gezelschapsspel

Je moet er natuurlijk net van houden maar een leuk spel cadeau doen is altijd een goed idee. Dan kun je na de housewarming gelijk een nieuwe afspraak maken om nog eens langs te gaan om samen het spel te spelen.

 1. Planten
  Groene planten zijn hartstikke hip en in elk huishouden een graag geziene gast. Let hierbij ook wel weer op het uiterlijk van de bloempot. Een aantal stekkies is ook altijd een leuk idee met een cadeaubon van het tuincentrum erbij om zelf de plantenpotjes erbij te kunnen kopen. Tipje: heeft de ontvanger huisdieren? Check dan even of de plant niet giftig is!
 2. Gepersonaliseerde badlakens
  Badlakens, handdoeken en washandjes met de namen erop zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heel handig.
 3. Een mooie karaf met water- of wijnglazen
  Een cadeau dat met elk etentje of feestje weer op tafel komt is een mooie glazen karaf. Je kunt er al dan niet voor kiezen om te laten graveren met namen, straat en huisnummer of initialen.
 4. Fruitboompje
  Heeft het huis waar je heen gaat een tuin? Doe dat een leuk fruitboompje cadeau. Zolang als dat jouw vrienden of familie er wonen zullen ze plezier hebben van het fruit en aan jou als gever denken!

Nooit meer met lege handen

Met deze tips om jij in ieder geval nooit meer met lege handen of een suf flesje wijn aan op een housewarming. Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Neem dan contact op met Nicole, want zij kan je ongetwijfeld helpen!

Deze blog werd geschreven door Kirsten. Op haar eigen blog Mamagisch (www.mamagisch.nl) blogt ze over het wel en wee van haar gezin, haar werk in het onderwijs en over allerlei leuke dingen die ze online tegenkomt.

© 2020 - 2023 Nicoles Letters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel